Camper tips

Reizen met de camper is niet te vergelijken met gewoon kamperen, zelfs niet met reizen met de caravan. Om de typische voordelen van het kamperen optimaal te benutten volgen hier enkel tips die zich in de praktijk hebben bewezen:

Camper Tip 1

Plan niet de hele reis van te voren, maar laat je vakantie zich ontrollen. De Belgen noemen een camper niet voor niets ‘zwerfauto’. Met dat woord wordt het beste aangegeven welk gebruik van de camper het meest vakantieplezier geeft: zwerven. Gewoon ergens heen rijden. Kom je op een leuke plek? Blijf daar dan korter of langer, net zo lang tot je weer de reiskriebels krijgt en dan ben je ook zo weer weg.

Camper Tip 2

Ga niet jakkeren maar vakantie vieren. Plan zo min mogelijk dagen waarop je veel kilometers moet maken. Wil je naar Italië? Prima; maar probeer niet in twee dagen aan de andere kant van de Alpen te zijn. Reis niet meer dan zo’n 400 kilometer per dag. (liever minder) Vertrek vroeg en zoek aan het begin van de middag een leuke plek. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt. En de volgende dag ga je fit weer verder. (Of je blijft nog even; zie tip 1)

Camper Tip 3

Maak (ook) gebruik van de duizenden camperplaatsen. In heel Europa zijn inmiddels speciale camperplaatsen waar je voor weinig geld een nacht (of meer) kunt staan. Er zijn gidsen te koop waar deze plaatsen op staan aangegeven.

Naast het financiële voordeel is het ook leuk dat veel van deze plaatsen dicht bij stadscentra, zwembaden of bezienswaardigheden te vinden zijn. Campings zijn veel groter en vaak meer afgelegen en meer geschikt voor een wat langer verblijf. Maar ook daar kan je met een camper goed terecht. (zeker met een compacte camper!)

Camper Tip 4

Gebruik je navigatiesysteem als campergids. Bij de meeste navigatiesystemen is het mogelijk om de camperplaatsen als zgn. ‘nuttige plaats’ op te slaan. Kom je ergens in een mooie omgeving dan toont je navigatie je de dichtstbijzijnde camperplaatsen. In het gedrukte gidsje kan je dan nog even kijken welke voor jou het meest geschiktst is en vervolgens rijd je er zo naar toe! Wil je zeker zijn van een plekje? Zie tip 2.

Camper Tip 5

Ga ‘wild’ kamperen. Vaak is het mogelijk om je camper neer te zetten op dat speciale plekje dat jij nou net zo leuk vindt. Maar er is wel een voorwaarde: de eigenaar van de grond moet er mee akkoord gaan. Vraag om toestemming voordat je je gaat installeren en vraag ook meteen naar de voorwaarden. Soms valt er ook stroom en / of water te regelen. Daar moet je dan uiteraard wel iets voor betalen. Met name buiten de echte toeristenstreken word je vaak hartelijk ontvangen. Het zal je verbazen hoeveel mensen het leuk vinden als je ze vertelt dat je juist hun plekje zo speciaal vindt dat je er graag een nachtje wilt blijven.

Als je je je camper op of bij de openbare weg wilt zetten; vraag dan aan de gemeente(politie) vooraf om toestemming. Ook hier geldt dat de mogelijkheden in de minder populaire streken groter zijn. En buiten het hoogseizoen is er meer mogelijk dan in juli en augustus. Hier in Nederland kennen we dat fenomeen ook. enk maar aan de onmogelijkheid om in Zeeland met Pinksteren ‘wild’ te kamperen .

Tenslotte nog een waarschuwing: wees voorzichtig met het overnachten op parkeerplaatsen langs de autosnelwegen. Zoek daar geen zogenaamd rustig plekje op, ook al lijkt dat juist zo lekker rustig.

Camper Tip 6

Als je uit eten wilt is het vaak toegestaan om op het parkeerterrein van het restaurant te overnachten. (wel eerst even vragen natuurlijk) Of wil je liever zelf koken? Geen probleem, parkeren bij een winkelcentrum of supermarkt is voor een camper zelden een probleem en het keukentje en de koelkast zijn klein maar groot genoeg voor een prima maaltijd en een lekker koel glas drinken!

Camper Tip 7

Neem je fiets(en) mee. Dat kan bij de meeste campers van CVD Camperverhuur. Het voordeel van een camper is natuurlijk dat je uitermate mobiel bent. Maar voor het echt ontdekken van de omgeving waar je bent is wandelen en vooral fietsen toch echt de betere optie. Je bent lekker gezond bezig in de buitenlucht en kunt (meestal) nog veel gemakkelijker op de interessantste plekjes komen. Het scheelt brandstof en wat ook wel prettig is: als je vermoeid weer bij je camper bent teruggekomen staat alles klaar om het er eens lekker van te nemen…..

Camper Tip 8

Neem een gas barbecue mee. Gas heb je toch al aan boord en zo kan je lekker buiten je maaltijd bereiden. Maar let op! Op sommige camperplekken is dit niet toegestaan. Daar mag je alleen overnachten en geen zichtbare kampeeractiviteiten ontplooien. Kijk hier goed naar voor je ergens heen rijdt.

Neem contact met ons op